søndag den 23. februar 2014

Clematis integrifolia frø spiret idag

Det var egentlig igår
- men da var jeg så begejstret så jeg ikke fik posted dette indlæg !
- Jeg såede en hel masse poser ( zip lock bags - jeg køber fra USA da de ikke er til at få herhjemme ) såkaldte ´snack bags` med lynlås lukning.
Den 29 januar - først blev de lagt i blød 1 døgn, jeg bruger grapefrugt kerne olie i vandet da et fohindrer mug dannelser og svampe - herefter kommes de i hver sin plast pose med fugtig vermiculite og lægges på bakker der hænger på radiatoren !
Jeg købete i genbrugen sådan et stativ til at tørre tøj på, som kan hænges på radiatoren - det bruger jeg så til at stille bakkerne på som frø poserne lægges i - senere har jeg osse fundet en lille vogn på hjul, beregnet til bade værelser, hvor der er tråd net hylder - disse er velegenede til at stille poserne på, så de står oprejst - dvs. roden kan finde ned og spiren op !
Hver uge bliver alle poser inspiceret rystet godt så der komer ilt ned i posen og lukket så der er luft i posen - og så var det igår at de første overraskelser kom


3 forskellige poser med blå ( moder plante ) og 1 pose med ´alba` havde spiret !


Der var osse en meget uldet Anemone narcissiflora ssp bianiense , hvor 4 frø havde spiret - 2 mangler at komme op over den uldede frø kapsel - så de er lagt ned i posen igen, i en pose af fugtet papir så deres rod er dækket - da jeg før har oplevet at frø skallen ikke vil gå af spiren hvis de omplantes med kun roden nedad fri - de skal selv slippe frø skallen og vise spiren fri af frø kapslen.


2 kommentarer:

  1. Det er alltid spennende å gå på leit etter frø som har startet spiringen :-)) herlig! God ny uke!

    SvarSlet
  2. Fascinerande att se fröna gro. :)

    SvarSlet